tisdag 5 januari 2010

2009

Tänkte mig en såndärna årskrönika. Mitt minne är ett såll som man brukar säga, så om något hänt fast jag inte har skrivit upp det i vare i bloggen eller dagboken så är det nog tyvärr för alltid förgånget.

Januari
Mina nyårslöften inför 2009 var som följer (direkt citerat ur min dagbok):


 • Inte vara så jävla puckad jämt. Tänka innan jag pratar, inte säga allt jag tänker samt sluta skratta åt mina egna tankar så att folk tror att jag är skitzo.
 • Fortsätta träna regelbundet, keep up the good work, babe!
 • Sluta tråna efter [namn] den Underbare i all hemlighet utan att göra något åt saken, lärde vi oss inte av [ett annat namn]-episoden att initiativ är bra?
 • Sluta sitta framför datorn i timme efter timme, tänkbara alternativ:
  - Baka
  - Träffa kompisar (once again: INITIATIV)
  - Spela gitarr
  - PLUGGA
  - Läsa böcker
  - Ta Promenader, vad hände med den fina vanan?
  - Teckna
 • Köpa kalender och faktiskt använda den. Skriva upp events, födelsedagar, prov, läxor, idrottsdagar osv.
 • [totalt übercensurerat nyårslöfte som handlade om knark]

Nummer ett gick det väl sådär med, nummer två skrattar jag i ansiktet, likaså tre, fyra och sex. Nummer fem lyckades, woo! Nummer tre... nej. blä. fy. det talar vi aldrig om igen, okej?
Och ja, jag skrev faktiskt den obegripliga meningen "keep up the good work babe".

I övrigt kantades nog januari av idioti och nyvunna vänner, tack för det, förresten, Eskil, Agnes, Gustav, och vemlurarjagegentligen?ingenaverläserbloggenändå.
Barack obama vann valet, jag skrämde bort potentiella sökande på skolans öppna hus och vänner till mig hängde i Oasis turnébuss.

Februari
Jag startade min blogg, fast på blogg.se dårå. Ett av mina första insiktfulla inlägg var "Om Harry Potter, rockmusik och bögar hör hemma i helvetet måste ju helvetet rocka fett. Eller hur?"
I övrigt var inte februari överdrivet intressant.

Mars
Inte godiset och inte planeten, månaden. Kantad av stress, verkar det som, när jag blickar tillbaka i bloggarkiven. Men också en enormt trevlig upplevelse i form av ett möte med Bob Dylan. Okej, inte så att jag liksom träffade honom eller nåt, men det var som typ ett musikaliskt möte, eller? andligt? något sånt. Han spelade och sjöng, jag skrek och hoppade. I perfekt harmoni.
Sedan, när några kompisar till mig fyllde år, så fick jag ännu lite nya vänner, utflippat och trevligt gäng det där.

April
Jag åkte till Mexiko och herregud orkar jag berätta mer om det? Jag lovar att publicera resten av resedagboken framöver.
Resten av månaden var ointressant. plain.

Maj
Jag, Hasto, Gustav, Josefin, Eskil, och Agnes åkte till Eskils landställe i Eskilstuna (I know, right?!!!). Årets första bad. Svinkallt. Napoleon Dynamite och Remember The Titans, Jimi Hendrix på gräsmattan, Josefins analoga kamera.
Min Hugh Jackman-obsession startade så smått, eller with a bang kanske. Jag kollade på The Dark Knight för första gången också och började inse att galenskap är sexigt om det sköts på rätt sätt (Alexander deLarge, Jokern, Jean-Baptiste Grenouille, once you go mad you never go back).

Juni
Sommarlov. Praise the lord! Feastivalsommar med Södra Latin-vänner, sjöng snoppmätartävlingen med champagneberusad Agnes, överförfriskad Anna och glamrockare från Örebro, Rebecca sa: " Först gick hon och kollade på sina armar och ba shit kolla vad långa de är! och sen satt alla och grät." och jag lyckades äntligen hjälpligt förstå nutida populärmusik.
Såg följande band och artister under Peace & Love (kronologiskt och komplett med mina anteckningar om spelningarna):

 • Thomas DiLeva över förväntan, flum
 • Molotov Jive de trodde de var bättre än de var
 • Laleh hög? jättesöt
 • Hoffmaestro & Chraa flippade, galen publik
 • Carl Barât antagligen bättre om man hört honom förr
 • Simon Norrsveden låter liten, helt OK
 • Detektivbyrån SÅ mysiga
 • Lars Winnerbäck precis som på CD. tråkig.
 • Hockey ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 • Promoe Inget jag inte väntade mig, äckliga dreads
 • The Soundtrack of Our Lives bästa konserten ever
 • Ratatat spejsat
 • Thåström depressing, men Var Är Vargen äger
 • Mötley Crüe najsnajsnajs
 • Pete Doherty lite trist men trevligt. Death on the Stairs!
 • The Stranglers snygg synth och bas
 • Erik Hassle kommer bli stor
 • The Sounds röjigt, gillar inte Maja
 • Ulf Lundell ...han e speciell. energi!
 • Mando Diao
 • Melody Club bäst ♥
 • Laakso fintfintfint! Markus är ~het!~
 • Chris Cornell Lovely, jag grät på Billie Jean
 • Håkan Hellström hans byxor representerar hans musik, de är lila och glansiga men eftersom de inte är tighta går hela poängen förlorad.

Jag föll pladask för The Soundtrack Of Our Lives, och resten är historia. typ. eller? whatever. Jag föll också åter för Melody Club eftersom Kristoffer tog tag i min handled under sin stagedive. Jag levde på det ett bra tag, köpte en tröja, köpte en skiva, läste deras blogg, skrev i gästboken på deras hemsida. Sedan köpte jag en skiva med TSOOL, obsessade.

Juli-Augusti
För det var sommarlov och allt flöt ihop.
Jag var hemma ensam några dagar, uppe till klockan tre på natten, lyssnade på Communion på högsta volym, jobbade på dagarna, åkte till landet ett tag, var hemma, åkte till Göteborg, åkte till Småland, åkte till Hamburg, åkte till Norderney, åkte hem hela vägen på en dag. Såg Moto Boy live gratis på Brunkenbergs torg, började skolan igen, hängde med Emzak, gick på skansen, såg TSOOL live igen, träffade bandet, kärlek. Skrev tolv sidor i min dagbok om mötet. De publiceras aldrig på internet. Aldrig.

September
Jag började ta gitarrlektioner. Min gitarrlärare är skitsnygg och påverkar min engelska accent åt det negativa Boston-hållet. Skolan drog igång på riktigt, jag bloggade nästan bara om TSOOL och flyttade bloggen hit. Kiss my ass blogg.se! Köpte Hockeys skiva. Fem smultron på den.

Oktober
I min dagbok står det "trött som döden, vintarns korta dar är långa i år", jag blev imponerad av mig själv när jag vid ett tilfälle trodde att jag själv skrivit det, insåg sedan att det var Markus Krunegårds citat. Min gitarrlärare, som förut bode granne med Mattias Bärjed, gitarristen och min favorit från TSOOL, berättade att han sett Mattias flickvän the other day och hon hade varit gravid. "so there goes your chanses with this guy". Långt förnekelsestadie inleddes den dagen, Mattias kunde ju inte få barn, han kunde inte ha en flickvän heller, nej det går ju inte, han hade ju så gott som stött på mig när vi träffades, eller flirtat, eller så log han bara mot mig, eller bara sa att jag borde bjuda honom nästa gång jag hade Upp Till Kamp!-marathon, eller konverserade han bara? njäh, han kan i alla fall inte ha en gravid flickvän.
Markus Krunegård släppte nytt, jag såg honom på Bengans, fick en komplimang för mina glasögon, han har också flickvän. Jag bloggade om Markus och Markus alone. Blev bjuden på utflippad, slightly fjortis-ish halloweenfest och gick som Alexander deLarge från A Clockwork Orange.

November
Fick IG på ett matteprov och började tappa greppet på allvar. Såg Krunis igen, på P3 Live Session. Mattias Bärjed fick barn och mitt förnekelsestadie tog slut. depressing. Försenad halloweenfest, jag var Jokern. Sedan såg jag och Agnes Monsters of Folk och på en vecka klättrade de upp till topp tio på mina all time mest lyssnade artister på last fm.
Mycket studiestress och skit.

December
Vann tävling om 10 TSOOL-biljetter och mejlade lite med Holger, le manager. Blev erbjuden att köpa knark men tackade nej. Musikkalendern blev ett fint projekt att medverka i, årets mest lyckade. Fick julklappar, åt kött (förlåt, mig själv), firade nyår.

så. ingen bryr sig. läs inte då. nu ska jag sova.

3 kommentarer:

 1. "Festivalsommar med Södra Latin-vänner". :(
  annars fin krönika

  SvaraRadera
 2. "Ta promenader, vad hände med den fina vanan?" Fint!

  Tycker att du varit bra med att ta initiativ iår! Avatar imorgon!

  SvaraRadera
 3. Är jag inte den enda i Sverige som är obsessed me Hugh Jackman??? Lol skönt o veta det iaf.
  Det går bara inte att tycka den mannen är oattracktiv! Han är fan super het, sexig, snygg, you name it! En underbar person och underbar pappa och en underbar trogen man till hans fru. Och vilken charmör han är right. Han är underbar! =D

  SvaraRadera