måndag 31 maj 2010

Mobilmiffon

Ni vet de där människorna som står i alla köpcentrum på alla gator och frågar en vad man har för mobiloperatör? Att de har en IQ på ungefär rumstemperatur är väl ganska vanligt. Jag brukar undvika dem. Ignorera. En gång har jag tagit ett flygblad. En gång. För han som delade ut flygbladen var så erbarmligt söt. (typ: brun hud och svart lockigt hår. Jag och min orientalism alltså.)
De måste ju veta att folk inte vill prata med dem. Och de måste ju förstå varför också. Idag gick jag mot ingången till snabbköpet när jag ser hur en av killarna vid comviqhörnan riktar in sig på mig, så jag ökar takten och tänker att om jag är målmedveten så kommer han förstå att jag ger fan i hur många gratis sms jag får i månaden om jag byter mobiloperatör.
Och så ropar han "Hey, tjejen. Du!"
Hur tänker man då? "Hey, tjejen" känns ju en aning nedvärderande. Jag är ingen jävla tjej heller, jag är en människa för helvete. Skulle han om jag var man sagt "Hey, killen"? Jag tror inte det.
Jag är inte ett objekt, och därför ska man inte tilltala mig på samma sätt som man skulle göra med en skrivmaskin, ett träd eller en katt. "Hey, katten" är okej. "Hey, tjejen" not so much.

Det var allt
Jag gick vidare in i snabbköpet utan att se åt honom och kände mig nedvärderad och förminskad.

4 kommentarer:

 1. Men ditt mobilmiffo! Känner du dig nervärderad för att du är en tjej? Vad är det här för jävla idiotdebatt att ta upp egentligen? "Jag är tjej, och när nån påpekar det blir jag ledsen. För att jag kan." IDIOT. Han skulle mycket väl kunna ropa "Hey, killen" till en kille? Och: stäng. av. datorn. för. FAN. (Jag vill också påpeka att du har en bra blogg med fina inlägg, IBLAND. Inte alltid. Nu var du mest korkad.)

  SvaraRadera
 2. Men lägg av. Det var nedvärderande, faktiskt. Eftersom jag är ganska säger på vem du är trots "anonym" (fegis) så kan jag ju säga att det är lätt för dig att säga.
  Varför fan skulle jag stänga av datorn förresten? Jag har mycket lite att vinna på det just nu.

  SvaraRadera
 3. han sprang efter mig också idag!

  SvaraRadera
 4. Anonym #2 (inte att förväxlas med den första anonyma)1 juni 2010 22:56

  Jag är också feg och anonym men håller inte alls med anonym #1...eller att du gör fina inlägg vågar jag dock hålla med om och drar bort det där "IBLAND" Jag håller med dig, Ylva!
  You go, human!

  SvaraRadera