söndag 14 mars 2010

Min att göra-lista.

Jag har en lång lista med namnet "To do in India 2011". Här är den i bilder. Tack gud för google images och google image swirl. Just sayin'.

Till att börja med anländer vi till Indira Gandhi International Airport. Jag och Agnes alltså.

Åh yes you fucking bet!

Lotustemplet i New Delhi. Men jag ska se alla sevärdheter i den staden.
Jag har ingen aning om vad den här religionen går ut på. Så fort jag tror att jag har koll på alla indiska religioner så dyker det upp någon ny. Hoppas jag lär mig något i religion A och religion B nästa år då. Bahá'í, sikhism, islam, buddhism, hinduism, det tar bara aldrig slut!

Självklart ska det åkas rickshaw! Rickshawföraran på bilden får nobelpriset i fula tröjor. Grattis.

Golgappatävling. Jag har tyvärr råkat gå med på det här, jag kommer tävla mot en människa som i förra veckan åt en stor hamburgare på 26 sekunder för att han inte skulle behöva betala den då. Jag kommer förlora stort. Idén och bilden kommer från filmen Rab Ne Bana Di Jodi, en av mina favoriter.

Jaipur när vi ändå är i närheten för det där tigerreservatet nedan.

Tigerreservat, bitchez!!

Äh jag vet inte, kanske träffa en elefant. Rida på en elefant. Vara bäst i hela världen och hänga med en elefant. Vad tycker ni?

Besöka ett hinduistiskt tempel. Helst i sällskap av Adrien Brody, men mitt tilltänkta sällskap är också okej. Två goda vänner är fint det med liksom.

Köpa en sari måste jag ju göra, herregud alltså!

Köööööp!! Bangles bangles bangles bangles!

Pierca näsan, inte såhär extremt kanske, men en liten plupp liksom. Om jag går runt bland näspiercade människor i en månad så kommer jag oundvikligen själv att vilja pierca mig sen, så det här är mer en konsekvens av resan än en riktig punkt på listan.
Jag ska inte gifta mig som jag tror att hon på bilden gör. Tror jag. Eller det kanske jag gör, vem vet, jag kanske får värsta freakouten och gifter mig med första bästa snygga indier och sen får jag flytta in och laga en massa mat hela dagarna och sedan ta hand om hans mamma på hennes ålders höst. Njäe...

Gå på bio!! Sååå läääätt gå på bio! Kommer säkert inte visas med undertext någonstans alls. Det kan jag leva med faktiskt. Bollywood är kärlek och vi vet ju alla vad som är det universella språket, na?

Konversera lite. På hindi alltså.

Henna, det finns inte en chans att jag kommer att kunna låta bli. Troligtvis.

Köpa minst en salwar kameez. Kanske på en något mer classy butik än denna. Kanske på en marknad.


Kerala! Goa eller Pondicherry går också bra, men jag vill kunna bada litegrann i alla fall. I havet. Inte i äckelvatten i Ganga.

Amritsar i Punjab. Varför? För att de har ett guldigt tempel. Seriöst.
Och för att jag älskar skägg och turbaner och det finns extra mycket sikher i Amritsar. Det är ett sikhtempel förstår ni.

Efter tåg och buss och häst och vandring och gud vet vad från Amritsar kommer vi fram till Valley of Flowers. Top that!

Orkar inte hitta bilder, men eftersom jag planerat in tempel från tre religioner så kan jag ju besöka en moské också, min kära vän som ska ta hand om oss där är ju faktiskt muslim och allt. (ateist visserligen, men ändå).
Och när jag tänker efter så vill jag bada i Ganga också, helig flod herregud. Dessutom tänkte jag redan när jag var typ elva att det kanske skulle vara lite spännande att bada i den satans äckliga floden.

Nu när jag ser vad jag lagt upp och skrivit så inser jag ju vilka fördomar och romantiserade bilder jag har. Alla tiders!
Nu ska jag sova, klockan är faktiskt nästan fyra på morgonen. I Indien då visserligen, men ändå.

1 kommentar:

  1. Glöm inte att pruta! Är det riktiga planer eller bara önsketänkande, än så länge?

    SvaraRadera