tisdag 13 april 2010

Dagens (nej det inslaget existerar egentligen inte)

Ett recept:

Två lime
Vatten
Socker
Örhängeskrokgrej

__1. Skär limefrukterna i halvor. Lägg tre av halvorna åt sidan och skär en av halvorna i tunna tunna tunna skivor med en skarp kniv.
__2. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper eller liknande och ställ i ett soligt fönster i några dagar, det funkar också att ställa in dem i ugnen på ungefär fyrtio grader i några timmar.
__3. Pressa de tre återstående halvorna.
__4. Blanda ut limejuicen med vatten och socker, dosera efter smak.
__5. Drick din hemgjorda limonada medan du väntar på att limeskivorna ska torka. Under tiden kan du också till exempel kolla på en film, läsa en bok eller kolla på folk med naken underkropp i Chatroulette.
Om du inte vet vad du vill se för film så tycker jag att du ska se Napoleon Dynamite, West Side Story eller Monty Python's The Meaning of Life.
En bra bok skulle till exempel kunna vara novellsamlingen Pappersväggar av John Ajvide Lindqvist.
__6. När limeskivorna har torkat så sätter du fast örhängesgrejen i dem, skalet kommer vara stenhårt så det är bara att trycka den genom det torkade fruktköttet på ett lämpligt ställe så kommer den sitta kvar där. Mitt hänge har en liten hake på sig så limen trillar inte av. Om man inte har ett hänge med en hake eller något på så kan man använda ett vanligt litet tunnt ringörhänge som går att stänga.

toodaloo

1 kommentar: