lördag 10 april 2010

Is that turmeric?

Ni som alltid ska vara så himla anti. Här är en film som även ni skulle gilla, faktsikt. Den är baserad på en fin liten berättelse som filmatiserats åtskilliga gånger, den mest kända filmatiseringen skrev jag om här, eller skrev och skrev... länkade ett youtubeklipp snarare.
Den här versionen är moderniserad och helt jäkla underbar, landsbygden dissas till förmån för New Delhi, karaktärerna är inte lika platta längre, och mer fokus läggs på Chanda istället för Paro, vilket jag faktiskt tycker är bra, hon är så mycket mer sympatisk. De väver inte heller in lika mycket skuld på Chanda bara för att hon är prostituerad, det gjorde Devdas från 2002 en hel del.
Filmen påminner lite om Stoned och Requiem For A Dream (minus det jättevidriga). Egentligen får jag massvis med vibbar men jag kan liksom inte placera dem, det är helt enkelt en klassisk historia om någon som det går utför för.
Efter all mainstreambollywood så är den här filmen en frisk fläkt, de sparar varken på sex droger eller våld, och det är både snyggt foto och ljud. Det händer inte alltför ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar