söndag 7 februari 2010

Artwork from the past.

Jag har ett förflutet som pixelkonstnär som de flesta av er vet. Tänkte visa upp lite gamla bilder. Får ni inte nog så tror jag nog att min gamla hemsida fortfarande är igång.Till att börja med: lite Star Wars. Alla är animerade, men Blogspot ville inte. Klicka på dem så kanske det funkar.


Självporträtt, featuring namnet jag var känd som i den här communityn. Den första är jag som en varulv (för en tävling på temat monster som går på fest), den andra är jag som törnrosa (för en tävling på temat fairytales) och den tredje är en avatar jag använde i lite olika forum.
Lite blandat. Lucy In The Sky With Diamonds till att börja med, sedan en övning på att göra päls i Paint, efter det en och samma i tre outfits: Historisk, vardaglig och formell. På historisk körde jag på 60-tal. Sedan en fin socitetsdam från sjuttonhundratalet som tyvärr har råkat bli biten av en död snubbe, så hon har nu blivit väldigt sugen på hjärnor och sådant. Sedan har vi en japansk tjej som heter Lucinda och har ett paraply och i övrigt är klädd i kläder som jag äger. Efter det en tjej från ett forum jag var aktiv på i steampunkstil, sedan David Bowies Aladdin Sane, Ziggy Stardust klädd i leopardbyxor och röda lackstövlar, Queen Amidala från Star Wars och en jäkligt glammig tjej från sjuttiotalets discoera.
Sen har vi Xavier Stone, guitar hero-karaktären alltså. Mycket Hendrixinspirerad. Slutligen tre brittiska små gitarrhjältar från sena sextiotalet. Keith Richards, Brian Jones och George Harrison. De visar lite hud ja. Det var tanken. För Brian Jones är inspirerad av filmen Stoned, och den är stundtals så obscen att han var tvungen att ha öppen gylf och en rejäl mängd kroppsbehåring på sin avbild. Sedan följde de andra i samma spår bara, jag blev faktiskt ombedd att göra Keith och George i samma stil.

3 kommentarer:

  1. Det här var ju en fruktansvärt rolig och grym överraskning. Riktigt tjusig pixelart, får en old-school-äventyrsspels- och 2D-grafiksälskare såsom undertecknad att bli alldeles varm inombords! Det här gillar vi, det tycker vi om!

    SvaraRadera
  2. ååh, nostalgi... mycket fina indeed!

    SvaraRadera
  3. Så otroligt skickligt! Star Wars-karaktärerna, Lucy in the sky with diamonds och Xavier Stone är stora favoriter.

    SvaraRadera