lördag 20 februari 2010

McCurry? Najsigt namn!

Idag läste jag (kollade på bilderna i) senaste numret av National Geographic. Det första jag såg när jag öppnade tidningen var ett skitstort foto på Robert Pattinson. Det var reklam visserligen så det var inte så illa.

Sedan stog det lite om framtida kolonier på mars , mormoner i USA (Joe Jessop har fem hustrur, 46 barn och 239 barnbarn.) och "Sanningen om shimpanser". Jag bläddrade ointresserat och tänkte att de borde fotat shimpanser som inte var så himla suddiga. Sedan kom det en artikel med titeln "Vilsna nomader", första sidan är en stor bild av Punkti, en herdedotter i Rajasthan (som förstås ligger i Indien). Alltså, indiska barn. Jag är troligtvis helt jävla knäpp i huvet, men indiska barn är så mycket sötare än andra barn. (Jag tror att det beror på en dokumentär jag såg för många år sedan som handlade om aidsdrabbade i Indien. Det var en HIV-positiv mamma med stora rödgråtna ögon och en sexårig HIV-positiv dotter med lika stora rödgråtna ögon.)
Jag bläddrade vidare i artikeln och kollade på alla bilderna, det var vitskäggiga turbanbärande män, mustaschprydda herdar som vallar sina kor vid kolkraftverk för att det inte finns någon annan plats för dem, pojkar med tama sandboaormar kring halsen och en gammal trollkarl med orange hatt, stora örhängen och en tofs i sitt gråa skägg.

Jag fastnade helt och kollade upp fotografen, Steve McCurry, på nätet, bilderna från artikeln fanns inte på hans hemsida, men jag tänkte dela med mig av några av mina favoriter.(Los Angeles)
(Paris)
(Latinamerika)Paranteser: jag kände att det var otroligt viktigt att påpeka när bilderna inte var tagna i Indien.

1 kommentar:

  1. Å vad jag gillar den leende pojken med kalven/lammet om halsen!

    SvaraRadera