söndag 21 februari 2010

Maskerad

Jag är så himla sugen på att gå på maskerad för tillfället. Jag kom på att det skulle vara så himla roligt att måla sig helt blå och vara Rama. Eller Vishnu. Eller Krishna. De är ju samma person allihopa egentligen. Jag skulle måla mig blå och ha orangea byxor, ja, eller typ dhoti. Men jag vet inte var jag skulle kunna hitta ett långt knallorangt tygstycke att svepa kring benen på något komplicerat sätt. Rama skulle nog vara lättast att klä ut sig som, fast Krishna är frestande med sin gula huvudbonad med påfågelfjädrar på, och fina sjalar och fina smycken och en tvärflöjt och allt möjligt. Men det känns lite väl.

Fast så har jag fått lite berättat för mig om hur roliga hinduistiska fundamentalister är och jag är inte fullt lika sugen på idén längre.
Istället tänkte jag profeten Muhammed. Fatta vad coolt att komma till en maskerad i svart helskägg, svart hår, en grön turban (grönt är ju islams heliga färg, det vet ju alla) och... ja, typ såna kläder som profeter har på sig. En koran skulle jag bära runt på också.

Så: nästa maskerad så är det Muhammed eller Rama som gäller. Fo shiz.

2 kommentarer:

  1. Du vill klä ut dig till Rama, men får höra hur hinduiska fundamentalister beter sig, så istället vill du klä ut dig till Muhammed? Logisk lapsus, någon?

    SvaraRadera
  2. Det hela är faktiskt mycket logiskt. Muslimer är alldeles för ogilade av allmänheten, och hinduer är alldeles för gillade.

    SvaraRadera